آشپزی و شیرینی پزی :)

نوشته های من

آشپزی و شیرینی پزی :)

نوشته های من

طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه


طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه


Image result for ‫شور گل کلم‬‎

 

 

شور انداختن سبزیجات یکی از روش‌های نگهداری آن‌هاست که از قدیم در میان مردم رواج داشته است. امروزه شور انداختن سبزیجات بیش از اینکه جنبه نگهدارنده داشته باشد، برای ایجاد طعم و مزه خوب مورد استفاده قرار می‌گیرد و شور‌ها اغلب به عنوان دورچین غذا و همراه با غذاهایی همچون لوبیا پلو، استانبولی و کتلت سیب زمینی سرو می‌شوند. برای تهیه شور گل کلم از آب و نمک با نسبت خاصی استفاده شده و معمولا مقداری سرکه نیز به آن افزوده می‌شود.


طرز تهیه شور گل کلم


مواد لازم
گل کلم 2 کیلوگرم
آب جوشیده سرد شده 4 لیوان
نمک 2 قاشق غذاخوری سرپر
سرکه سفید 4 قاشق غذاخوری
فلفل تند 2-3 عدد
سیر 5-6 حبه
سبزی معطر شامل نعنا، ترخون و جعفری 100 گرم

نکته: شور گل کلم را در بطری‌های شیشه‌ای کوچک دو سه لیتری درست کنید و پس از باز کردن درب هر بطری آن را در یخچال نگه دارید که کپک نزند.

دستور تهیه:
  1. ابتدا برگ‌های سبز دور تا دور گل کلم را جدا کنید.
  2. با یک چاقوی تیز ساقه‌ ته گل کلم را جدا کنید.
  3. گل کلم را به قطعات کوچکی تقسیم کنید و اگر روی قسمت‌هایی از آن تیرگی دارد با چاقو بگیرید.
  4. تکه‌های گل کلم را با آب سرد بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج شود. سپس روی یک پارچه نخی تمیز در یک لایه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
  5. به ازای هر ۲ لیوان آب، یک قاشق سرپر نمک به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید.
  6. اجازه دهید آب به جوش آید و حدود ۱۰ دقیقه بجوشد، سپس به ازای هر ۴ لیوان آب، ۴ قاشق غذاخوری سرکه به آن اضافه کرده، حرارت را خاموش کنید و فرصت دهید آب خنک شود. بهتر است این مرحله را از شب قبل انجام دهید که مخلوط آب نمک و سرکه تا صبح کاملا خنک شود.
  7. بطری‌های شیشه‌ای را تمیز شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  8. سبزی معطر را پاک کرده، بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب آن خارج شده و کاملا خشک شود.
  9. سیر را پوست گرفته، بشویید و روی پارچه نخی بگذارید تا کاملا خشک شود.
  10. فلفل‌ها را شسته و روی پارچه نخی قرار دهید تا خشک شوند.
  11. ته بطری شیشه‌ای ابتدا یک لایه سبزی معطر، سپس یک لایه گل کلم، یک حبه سیر و یک فلفل سبز بریزید. همه مواد را به همین ترتیب لایه لایه در بطری بریزید تا بطری کاملا پر شود.
    از مخلوط آب نمک و سرکه روی مواد بریزید تا بطری پر شود، سپس درب بطری را محکم بسته و در جای خنک قرار دهید.
  12. حدود ۱۰ روز صبر کنید تا شور گل کلم عمل آید.
  13. پس از اینکه رنگ آب شور گل کلم شروع به کدر شدن کرد، آماده است آن را در یخچال قرار داده و مصرف کنید.


چند نکته مهم در طرز تهیه شور گل کلم


  • اگر دوست دارید شور گل کلم تند باشد، با چاقو روی فلفل‌ها شیار ایجاد کنید.
  • تا زمانی که درب بطری شور گل کلم باز نشود، می‌توانید آن را در خارج یخچال و البته در جای خنک نگهداری کنید. ولی به محض اینکه درب بطری باز شد باید در یخچال نگهداری شود که کپک نزند.
  • برای برداشتن شور از قاشق تمیز استفاده کنید تا کپک نزند.
  • درب بطری را محکم ببندید که هوا نکشد و کپک نزند.
  • شور گل کلم را می‌توان از ترکیب گل کلم و کرفس نیز درست کرد که در اینصورت بهتر است مقدار کرفس نصف گل کلم باشد.
  • برای جلوگیری از کپک زدن شور گل کلم بطری‌ها را قبل از استفاده تمیز شسته و خوب خشک کنید یا حتی برای محکم کاری آن‌ها را استریل کنید.
  • یکی از دغدغه‌های بانوان در تهیه شور و ترشی خانگی کپک زدن آن است برای جلوگیری از کپک زدن شور و ترشی علاوه بر رعایت موارد فوق، می‌توانید چند عدد گل پر به آن اضافه کنید.

 

طرز تهیه شور گل کلم فوری,طرز تهیه شور گل کلم خوشمزه,طرز تهیه شور گل کلم مخلوط,طرز تهیه شور گل کلم و خیار,طرز تهیه شور گل کلم بدون سرکه,طرز تهیه شور گل کلم سفید,طرز تهیه شور گل کلم شمالی,طرز تهیه ترشی گل کلم فوری,طرز تهیه ترشی گل کلم مخلوط فوری,طرز تهیه ترشی گل کلم خوشمزه,شور گل کلم فوری,شور گل کلم خالی,شور گل کلم تنها,شور گل کلم مخلوط,شور گل کلم خوشمزه,شور گل کلم بدون سرکه,ترشی شورگل کلم,چگونه شور گل کلم درست کنیم,گذاشتن شور گل کلم