طرز تهیه امگشت خوزستان غذاهای محلی خوزستان
امگشت غذای محلی استان خوزستان است. غذایی است که عربهای خوزستان با ماهی گباب (قباد) نمک سود شده درست می کنند.
دستور شماره یک
مواد لازم برای امگشت خوزستان :
برنج | 4 پیمانه |
سبزی پلویی (شوید – گشنیز) | به مقدار لازم |
ادویه و زردچوبه | به مقدار لازم |
نمک | به مقدار لازم |
کشمش | 1 پیمانه |
پیاز درشت | یک عدد |
روغن | دو قاشق غذاخوری |
ماهی | 500 گرم |
طرز تهیه امگشت خوزستان :
قبل از طرز پخت، باید این نکته را بگویم که خیلی ها به خاطر مسایل بهداشتی از ماهی قباد تازه بجای نمک سود شده آن استفاده می کنند از تن ماهی هم می شود استفاده کرد به این صورت که ماهی قباد تازه را بعد از تمیز کردن و شستن پر از نمک می کنند و یک روز آن را در یخچال می گذارند و بعد از آن استفاده می کنند.
ابتدا برنج را بصورت چلویی می پزیم ولی 5 الی 7 دقیقه قبل از آبکش کردن آن سبزی پلویی را به آب برنج می افزاییم و بعد آن را آبکش می کنیم.
ماهی نمک سود شده یا تازه را با مقداری آب و زردچوبه و (ادویه مخصوص ماهی) به مدت ده دقیقه می جوشانیم طوری که ماهی له نشود ولی براحتی از استخوان جدا شود سپس آن را آبکش می کنیم و می گذاریم خنک شود سپس استخوان های آن را بیرون می کشیم و گوشت آنرا خرد می کنیم و با پیاز فراوان و ادویه و کشمش تفت می دهیم و هنگام دم کردن برنج آن را وسط برنج می گذاریم یعنی برنج را داخل قابلمه گذاشتیم وسط آن را گود می کنیم و مخلوط ماهی و کشمش و پیاز را می گذاریم و آن را دم می کنیم.
دستور شماره دو امگشت :
ابتدا برنج را می خیسانند، ماهی آماده نمک پاشی می شود مقداری ادویه به آن افزوده و در آب گرم می جوشانند. بعد از پخت کامل، آب آنرا بطور کامل جدا می کنند، ماهی پخته شده را تکه تکه می کنند و سپس آن را درون یک ظرف مخصوص در روغن گرم سرخ می کنند و بعد از پخت مقداری پیاز و سیر را سرخ شده به آن اضافه می کنند و با سبزی مخصوص قلیه مخلوط و مجددا” با پیاز و کشمش و مقداری ادویه تفت می دهند. پس از آبگیری برنج و برگرداندن آن مواد آماده شده را به شکل لایه لایه درون آن قرار می دهند.
منبع : bartarinha.ir